Πρεκνάδι
Το κρασί

Η προσέγγιση στη διαχείριση της ποικιλίας στον αμπελώνα και το οινοποιείο οδηγεί σε ένα αρμονικό, ζουμερό και δροσιστικό κρασί με επίμονη αρωματική ένταση. Τα μελωμένα τροπικά και πράσινα φρούτα είναι τυπικά αρώματα και γεύσεις. Η ισορροπημένη οξύτητα, τα χυμώδη φρούτα και τα εκλεπτυσμένα στοιχεία της δρυός προσφέρουν γευστικό βάθος. Το Πρεκνάδι σε νεαρή ηλικία είναι νόστιμο κρασί, αλλά ταυτόχρονα ανταμείβει την υπομονή του οινόφιλου, όταν ωριμάζει. Ένα κομψό γαστρονομικό κρασί με μοναδικό χαρακτήρα, που ταιριάζει ιδανικά με τα περισσότερα πιάτα της τοπικής και της διεθνούς κουζίνας.

PREKNADI

preknadi diamantakos krasi

Σοδειές

Η χρονιά

Η χρονιά του 2019 ήταν μοναδική. Τρυγήσαμε σε ικανοποιητική ποσότητα σταφύλια υγιή, φαινολικά ώριμα και ταυτόχρονα με οξύτητες πρωτόγνωρα καλές για ένα μεσογειακό αμπελώνα. Ήταν μια χρονιά που κύλησε ομαλά από τις αρχές του χειμώνα και ολοκληρώθηκε με τον τρύγο στα μέσα Οκτωβρίου χωρίς το αμπέλι να πιεστεί από ακραία καιρικά φαινόμενα. Οι βροχοπτώσεις κατανεμήθηκαν ομοιόμορφα μέσα στη χρονιά και εφοδίασαν με ικανοποιητικές ποσότητες νερού τα φυτά για να ανταπεξέλθουν στην ξηρασία του Ιουλίου. Το ζεστό καλοκαίρι, χωρίς καύσωνες, ωρίμασε τα σταφύλια ιδανικά. Τρυγήσαμε το Πρεκνάδι προς το τέλος του Αυγούστου, όντας χαρούμενοι για την ποιότητα της πρώτης ύλης και με την προσμονή ότι θα πάρουμε κρασιά δροσιστικά, ικανά να παλαιώσουν και να μας εκπλήξουν με το χαρακτήρα τους.

Το στυλ του κρασιού

Λαμπερό χρυσαφένιο χρώμα με πράσινες ανταύγειες. Εκφραστικό άρωμα με τα γλυκά φρούτα, όπως το μάνγκο και το κυδώνι, αλλά και τα πράσινα, όπως το αχλάδι και το μήλο, να συνδυάζονται πολύ όμορφα, ενώ διακριτικές νότες ορυκτότητας, βανίλιας και μελιού ολοκληρώνουν την πολύπλοκη διάσταση. Απολαυστικό και χυμώδες στο στόμα με μέτρια, ισορροπημένη και δροσιστική οξύτητα, λιπαρότητα και φρουτώδη επίγευση μακράς διάρκειας.